Staat je vraag er niet bij? Laat het ons weten!

Overstappen is zo geregeld met Energie VanOns

Deel je ervaringen met anderen!

Wat is het verschil tussen grijze en groene stroom?

Komt er grijze of groene stroom uit het stopcontact? Aan de stroom zelf kun je niet zien waar deze vandaan komt. Daarom werken energiebedrijven met zogenaamde GvO’s: Garanties van Oorsprong. In Nederland zijn deze Garanties van Oorsprong het enige geldige bewijs dat jouw stroom echt duurzaam is opgewekt. CertiQ beoordeelt de groene energie in Nederland.

Geen sjoemelstroom

Misschien heb je wel eens gehoord van ‘sjoemelstroom’. Dat staat voor het ‘groen maken’ van grijze stroom door er goedkope buitenlandse GvO’s uit bijvoorbeeld Noorwegen of IJsland op te plakken. Energie VanOns werkt anders. Zij kopen alleen GvO’s van lokale energieproducenten. Hun stroom komt voor 100% van duurzame bronnen uit Noord-Nederland en is dus 100% groen.

Hoe groen is jullie groene stroom?

Groene stroom is elektriciteit opgewekt uit duurzame natuurlijke bronnen: zon, wind, water en biomassa. Energie VanOns levert alleen écht groene stroom, waar het kan van kleinschalige lokale energieproducenten. Zo werken ze mee aan de groei van lokale opwekking van groene energie.

Stroometiket

Alle Nederlandse energieleveranciers moeten jaarlijks laten zien waar hun stroom precies vandaan komt. Dit doen ze met een stroometiket. Hierop zie je in één oogopslag welke bronnen zijn gebruikt voor de opwekking van de geleverde stroom in het afgelopen jaar. Voor de berekening van het stroometiket moet iedereen zich houden aan de regels van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Zo kun je energieleveranciers goed met elkaar vergelijken. Hiernaast staat onze verdeling van elektriciteit.

Let op: Je WAARmakers abonnement kan alleen worden geactiveerd als je via onze website je energie afneemt.

Ik heb meer vragen over Energie VanOns

Deze twee vragen zijn voor ons zeer belangrijk. Waar komt de energie vandaan? En hoe is deze samengesteld?

Andere vragen zoals hoe overstappen, meterstanden en technische zaken kan je terugvinden op Energie VanOns.

Mocht je vraag er niet bij staan, dan kun je WAAR Energie natuurlijk ook mailen op klantenservice@wijzijnwaar.nl.

Ik wil meer weten over WAARmakers

Waarom word je met WAAR Energie ook automatisch WAARmaker?

Samen gaan we stapje voor stapje de wereld mooier maken. Dat lukt ons niet binnen een week, maar elk stapje – hoe klein ook – is winst.

WAARmaker zijn is een overtuiging. Een movement die gelooft dat dingen anders kunnen. Met het lidmaatschap ondersteun je onze minirevolutie en natuurlijk:

  • de makers, lokaal en internationaal, met een eerlijke prijs
  • de lokale WAAR ondernemers die zich met hart en ziel inzetten
  • verschillende duurzame initiatieven

Én als WAARmaker verdien je zelf ook iets, want op alle aankopen bij de WAARwinkels krijg je tot wel 30% korting op alle aankopen. Weg met het oude model, het is tijd voor verandering.

SAMEN MAKEN WE HET WAAR!