Echt een circulair verschil kunnen maken met je energierekening

Verduurzaming van de leefomgeving en de maatschappij

Met elkaar Nederland nog groener maken, nu en voor later

Energie VanOns (van ons allemaal)

Energie VanOns is een coöperatieve energieleverancier uit het Noorden en nu ook beschikbaar voor alle Nederlanders. Om echt een verschil te kunnen maken wordt de productie en levering van lokale duurzame energie in eigen hand genomen. Zodat de opbrengsten uit energie via lokale energie-initiatieven ingezet kunnen worden ter verduurzaming van de leefomgeving. Om op die manier de transitie naar een duurzame samenleving voor alle inwoners van Nederland te maken. Niet van bovenaf opgelegd, maar van onderop georganiseerd, want samen kunnen we de hele wereld aan, samen maken we het WAAR!

Op dit moment komt de Energie vooral uit het Noorden en Oosten van het land. Doordat we met elkaar de handen ineenslaan kunnen we er met elkaar voor zorgen dat dit door heel Nederland gaat gebeuren. Heel Nederland écht helemaal groen? Het moet en het kan – als ook jij je nu aansluit, want een groene duurzame maatschappij is een noodzaak en een uitdaging voor ons allemaal.

Hoe weten we nu zeker dat Energie VanOns echt groen en van ons is?

Misschien ken je de term ‘sjoemelstroom’ wel. Dat staat voor het ‘groen maken’ van grijze stroom door er goedkope buitenlandse certificaten uit Noorwegen of IJsland op te plakken. Dat doen wij niet, omdat wij certificaten kopen van echt lokale energieproducenten. Maar hoe werkt dat dan precies?

Aan de stroom die uit een stopcontact komt, is niet af te lezen of de bron ervan duurzaam is of niet. Daarom wordt er gewerkt met een systeem van certificaten, zogenaamde Garanties van Oorsprong (GvO’s). Deze Garanties van Oorsprong zijn in Nederland het enige geldige bewijs dat jouw stroom ook daadwerkelijk duurzaam is opgewekt. En daar staan WAAR Energie en VanOns garant voor. We willen niet anders, dat mag duidelijk zijn!

Jouw energie geeft terug aan de maatschappij

Hoe? Voor elke WAAR Energie klant krijgen wij een vergoeding vanuit Energie VanOns. Deze vergoeding gebruiken wij om jou een jaar lang WAARmaker te maken en je kennis te laten maken met duurzaamheid en groen. Samen met een hoop andere WAARmakers!

Want een WAARmaker geeft iets terug aan de maatschappij. Jouw aankopen bij de WAARwinkels zorgen voor omzet lokaal en internationaal. Een eerlijke prijs voor iedereen.

Daarnaast wordt elk jaar een deel van de WAARmakers gelden gedoneerd aan een goed doel.

Met elkaar, voor elkaar en voor een betere wereld!